Ett festligt och mycket gott sätt att äta sin kycklingfilé på. De karamelliserade kronärtskockorna ser mycket mer avancerade ut än de är att tillaga.
Provençalska kycklingfiléer i ugn med karamelliserade kronärtskockor
Ingredienser (4 portion)
4 stora kycklingfiléer
4 kvistar bladpersilja
olivolja
salt
vitpeppar
Fyllning:
1 dl skuren bladpersilja
1 dl gröna oliver med vitlöksfyllning
1 dl skållad sötmandel
salt
vitpeppar
Karamelliserade kronärtskockor:
1-2 burkar kronärtskockshjärtan
½ tsk korianderfrön
2 msk smör
1 msk råsocker strö
saften av ½ citron
salt
vitpeppar
Sallad:
isbergssallad
1 liten rödlök
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa eller hacka ingredienserna till fyllningen.
Skär ett snitt genom varje kycklingfilé, utan att de delas.
Pensla fyra ark aluminiumfolie med olivolja och lägg på bladpersilja. Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg en filé på varje ark, lägg fyllning på varje filé och rulla ihop.
Baka i ugnen i ca 25 minuter.
Koka ihop vatten, korianderfrö och hälften av citronsaften. Ta bort från värmen och tillsätt kronärtskockorna och låt ligga i ca 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
Stek kronärtskockorna i smör. Tillsätt råsocker och resten av citronsaften. Låt kronärtskockorna karamelliseras.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfiléer och kronärtskockor med en enkel sallad bestående av isbergssallad och rödlök.