Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Prins Bertil var inte bara motorprinsen han var även en hejjare med kastrullerna. Mest berömda av hans kulinariska bedrifter är hans pannbiffar med kantarellsås.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Kantarellsås
300 g kantareller
1 msk smör
1 liten gul lök
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
soja
salt
ev vitpeppar
hackad persilja
Pannbiffar
400 g nötfärs
2 äggulor
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk smör

Tillagning

Rensa kantarellerna till såsen. Halvera de största. Låt dem "svettas" i en torr varm stekpanna.

Hacka löken.

När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smöret.

Fräs en stund och lägg i den hackade löken.

Ställ åt sidan så länge.

Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs.

Forma åtta små biffar.

Stek biffarna i smör i inte alltför varm panna. Ta upp dem och håll dem varma.

Koka ur stekpannan med grädde. Pudra på vetemjölet och tillsätt lite soja.

Koka ihop till en simmig sås och blanda i de brynta kantarellerna. Smaka av med salt och vitpeppar.

Slå såsen över biffarna och strö över hackad persilja. Servera med nykokt potatis.

Fler liknande recept