Potatisterrin med Västerbottenost och löjrom

Lyxig potatisterrin med massor av smak skapad av stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Ingredienser (4 portion)

6 medelstora kokta potatisar
1 ½ gelatinblad
125 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
50 g riven Västerbottensost
1 msk gräslök
1 msk dill
salt
nymald vitpeppar
½ rödlök
1 knippe gräslök
½ dl löjrom
saften från ½ citron
2 msk rapsolja
salt
nymald vitpeppar
8 skivor med souvasrökt ren

Tillagning

Tärna potatisen.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten c:a 10 minuter.

Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen.

Hacka gräslök och dill.

Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen.

Vänd i potatisen, crème fraiche-blandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt
och vitpeppar.

Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.

Finhacka rödlök och gräslök till garnering.

Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, smaksätt med salt och vitpeppar.

Bryn souvas köttet hastigt i en stekpanna och servera det tillsammans med terrinen.

Fler liknande recept