Lyxig potatisterrin med massor av smak skapad av stjärnkocken Fredrik Eriksson.
Potatisterrin med Västerbottenost och löjrom
Ingredienser (4 portion)
6 medelstora kokta potatisar
1 ½ gelatinblad
125 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
50 g riven Västerbottensost
1 msk gräslök
1 msk dill
salt
nymald vitpeppar
½ rödlök
1 knippe gräslök
½ dl löjrom
saften från ½ citron
2 msk rapsolja
salt
nymald vitpeppar
8 skivor med souvasrökt ren
Tillagning
Tärna potatisen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten c:a 10 minuter.
Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen.
Hacka gräslök och dill.
Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen.
Vänd i potatisen, crème fraiche-blandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt
och vitpeppar.
Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
Finhacka rödlök och gräslök till garnering.
Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, smaksätt med salt och vitpeppar.
Bryn souvas köttet hastigt i en stekpanna och servera det tillsammans med terrinen.