Potatisterrin med gurka och forellrom

Det här receptet är så bra att det är ett tips i sig. Lova att bjuda alla du känner på det. Det är inget tips det är en order.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

400 g små potatisar
250 g pepparrotscantadou
1 dl mjölk
2 blötlagda gelatinblad
2 msk grovhackad dill
2 tsk citronsaft
salt
nymald svartpeppar
Garnering
1 gurka
rivet skal av ½ citron
salt
nymald svartpeppar
olivolja
100 g riven pepparrot
50 g forellrom
dillvippor

Tillagning

Skala potatisen och halvera om det behövs. Koka den mjuk i saltat vatten.

Värm pepparrotscantadou och mjölk.

Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i mjölkblandningen. Blanda i potatis, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Klä en liten avlång brödform invändigt med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt den kallna i kylen (gärna över natten). Skär upp fyra fina portionsbitar 1 timme före serveringen.

Skala och skär gurkan i tjocka skivor. Har man en utstickare hemma så kan man använda den till gurkan. Skär bort en liten bit av gurkskivorna så att dom kan stå upp. Blanda med citronskal, salt, peppar och olivolja.

Riv pepparroten. Lägg upp på terrinbitarna och garnera med forellrom (eller Kalixlöjrom om man är ekonomiskt oberoende) och dill.

Fler liknande recept