Pizza napoletana

En smakrik och lite vuxnare pizza med sardeller, oliver och kapris.

Ingredienser (3 portion)

24 svarta oliver
24 sardeller
kapris
finhackad röd chili
½ näve riven färsk basilika
olivolja
riven mozzarella ost
Pizzabotten
1 msk olivolja
1 ½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
Tomatsås
400 g krossade tomater på burk
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk strösocker
2 msk olivolja
½ näve riven färsk basilika

Tillagning

Pizzabotten: Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet och oljan.

Tillsätt salt och hälften av mjölet.

Arbeta ihop till en lös deg.

Tillsätt hälften av det återstående mjölet och arbeta ihop till en blank och smidig deg.

Låt degen jäsa i 1 timme.

Tomatsås: Häll tomatkrosset i en kastrull.

Tillsätt vitlök, olivolja, strösocker och basilikan.

Koka upp och låt småkoka i c:a 10 minuter.

Utbakning: Sätt ugnen på 250 grader.

Kavla ut degen till två stora pizzor och lägg på plåtar som är papprade eller smorda med olivolja.

Bred ut tomatsåsen.

Strö över oliver svarta oliver, sardeller, kapris och röd chili. Avsluta med mozzarellaost.

Grädda i 8-10 minuter.

Ta ut, strö över basilika och oliver. Ringla på lite olivolja.

You May Also Like

1.Ulf Eicson

Prova att skippa tomatsåsen
2.Magnus Larson i Vretstorp

Det här som jag ser det pizzorna pizza. Men som dryck drick öl!


* = Obligatoriskt fält