Om man har svårt att enas om man ska ha pizza eller tacos till fredagsmyset finns den perfekta kompromissen, tacopizzan, eller Mexicana som den heter på fackspråk.
Pizza Mexicana
Ingredienser (4 portion)
Deg
1 msk olivolja
1 ½ dl fingervarmt vatten
25 g jäst
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk taco sauce mild
400 g nötfärs
1 påse tacokryddor
1 gul eller röd paprika, skuren i mindre bitar
1 burk green jalapeño hot, skivad
skivad rödlök
riven ost
Tillagning
Blanda vatten, jäst och olivolja.
Arbeta in mjöl och salt.
Låt jäsa i minst 30 minuter gärna längre.
Stek nötfärsen och blanda i tacokryddorna enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela den i 4 delar.
Kavla ut degen tunt med mycket mjöl och lägg på plåtar.
Bred ut tacosåsen och lägg på köttfärsen i ett tunt lager.
Sprid ut paprikan, jalapeñosarna och rödlöken. Toppa med osten.
Grädda mitt i ugnen c:a 8 minuter.
Servera med en kall mexikansk öl.