Pizza Mexicana

Om man har svårt att enas om man ska ha pizza eller tacos till fredagsmyset finns den perfekta kompromissen, tacopizzan, eller Mexicana som den heter på fackspråk.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Deg
1 msk olivolja
1 ½ dl fingervarmt vatten
25 g jäst
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk taco sauce mild
400 g nötfärs
1 påse tacokryddor
1 gul eller röd paprika, skuren i mindre bitar
1 burk green jalapeño hot, skivad
skivad rödlök
riven ost

Tillagning

Blanda vatten, jäst och olivolja.

Arbeta in mjöl och salt.

Låt jäsa i minst 30 minuter gärna längre.

Stek nötfärsen och blanda i tacokryddorna enligt anvisningar på förpackningen.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela den i 4 delar.

Kavla ut degen tunt med mycket mjöl och lägg på plåtar.

Bred ut tacosåsen och lägg på köttfärsen i ett tunt lager.

Sprid ut paprikan, jalapeñosarna och rödlöken. Toppa med osten.

Grädda mitt i ugnen c:a 8 minuter.

Servera med en kall mexikansk öl.

Fler liknande recept