Pizza Margherita

Det här är ett smula annorlunda recept på napoletanska Pizza Margherita. De mogna tomaterna bakas smakrika i ugnen och ersätter tomatsåsen utan problem.

Ingredienser (6 portion)

Pizzadeg
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
½ tsk salt
½ dl olivolja
10-12 dl vetemjöl
Fyllning
800 g mozzarella
50-60 körsbärstomater på kvist
1 kruka basilika
flaksalt
Pizzaolja
1 tsk torkad chilifrukt
1 dl rapsolja
½ tsk salt

Tillagning

Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten.

Häll i olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.

Låt jäsa minst 40 minuter under duk.

Ta upp degen och knåda den ordentligt i 5 minuter. Låt vila under en duk 30-45 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj två plåtar med olivolja och pudra över vetemjöl.

Kavla ut pizzadegen på plåtarna.

Skiva mozzarellan och täck pizzorna med den.

Lägg på kvisttomaterna.

Grädda nedertill i ugnen i c:a 15 minuter.

Ta ut och dekorera med basilikablad och flaksalt.

Blanda eller skaka ihop ingredienserna till pizzaoljan.

Fler liknande recept