Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver inte några fancy tillbehör så det jämnar ut sig.
Man ska räkna med knappt ½ kg per person när man tillagar hel fisk.
Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver inte några fancy tillbehör så det jämnar ut sig.
Man ska räkna med knappt ½ kg per person när man tillagar hel fisk.
2-3 kg hel urtagen piggvar.
salt
Tillbehör
nykokt potatis
citron i klyftor
skirat smör
nyriven pepparrot
Sätt ugnen på 100 grader.
Torka fisken och lägg den på smörpapper eller folie i en långpanna och sätt in i ugnen. (Det tar knappt 2 timmar för 2 kilo och cirka 2 timmar och 15 minuter för 3 kilo. Den är klar när köttet släpper längs ryggbenet).
Skrapa av fiskskinnet och salta.
Ställ fram hela fisken på bordet och dra av skinnet.
Servera fisken med kokt potatis, skirat smör, citron och pepparrot.