Pestopizza

Gör man sin pizza med pesto och utan tomatsås blir resultatet blir en lyxig och smakrik pizza. Orkar man inte inte göra sin egen pesto kan man såklart köpa färdig och ändå få ett bra resultat.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

200 g tunnt skivad prosciutto
skivad talleggio eller riven mozzarella
Pizzadeg
50 g jäst
3 dl kallt vatten
½ dl olivolja
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Pesto
2 vitlöksklyftor
50 g parmesanost
2 msk pinjenötter
2 dl färsk basilika
½ dl olivolja

Tillagning

Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke.

Blanda jäst och vatten.

Tillsätt olivoljan.

Bland i mjöl och salt.

Låt jäsa i minst en timme.

Pesto: Stöt vitlöken med parmesanosten och nötterna.

Fyll på med basilikan och stöt mer.

Blanda i oljan.

Utbakning: Sätt ugnen på 225 grader,

Knåda degen och kavla ut till 4 rundlar på ett väl mjölat bakbord.

Lägg bottnarna att jäsa på plåtar.

Grädda bottnarna mitt i ugnen i 3-4 minuter.

Ta ut och bred på peston tunnt och fördela osten på bottnarna.

Grädda i ytterligare 6 minuter.

Lägg på prosciutton och servera direkt.

Fler liknande recept