Påsksill

En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.

Ingredienser (4 portion)

600 g rensad sill eller strömming
1 msk salt
1 tsk socker
1 dl kallt vatten
1 tsk grovhackad vitpeppar
1 tsk grovhackad svartpeppar
1 rödlök
1 liten purjolök
Lag
1 ½ dl koncentrerad inläggningslag
1 ½ dl kallt vatten

Tillagning

Skölj sillen och låt den rinna av.

Rulla ihop den med skinnsidan utåt och lägg dem tätt intill varandra i en stor form.

Blanda vatten, salt och socker och häll över sillen.

Sjud på svag värme i 8-10 minuter.

Slå försiktigt av vattnet och lägg därefter sillrullarna i en glasburk, varvade med pepparn. Låt kallna.

Koka upp vatten och inläggningslag. Låt kallna.

Hacka löken och lägg den på strömmingen.

Häll på den kalla lagen och ställ i kylskåp i 1 dygn.

Serveras med nykokt potatis som lunch eller som en del av en påskbuffé.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält