
En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.
En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.
600 g rensad sill eller strömming
1 msk salt
1 tsk socker
1 dl kallt vatten
1 tsk grovhackad vitpeppar
1 tsk grovhackad svartpeppar
1 rödlök
1 liten purjolök
Lag
1 ½ dl koncentrerad inläggningslag
1 ½ dl kallt vatten
Skölj sillen och låt den rinna av.
Rulla ihop den med skinnsidan utåt och lägg dem tätt intill varandra i en stor form.
Blanda vatten, salt och socker och häll över sillen.
Sjud på svag värme i 8-10 minuter.
Slå försiktigt av vattnet och lägg därefter sillrullarna i en glasburk, varvade med pepparn. Låt kallna.
Koka upp vatten och inläggningslag. Låt kallna.
Hacka löken och lägg den på strömmingen.
Häll på den kalla lagen och ställ i kylskåp i 1 dygn.
Serveras med nykokt potatis som lunch eller som en del av en påskbuffé.