
Smaskig och imponerande efterrätt som går att förbereda. Bara själva uppläggningen behöver göras i sista stund.
Smaskig och imponerande efterrätt som går att förbereda. Bara själva uppläggningen behöver göras i sista stund.
Snäckformar
50 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 äggvita
Mörk kolasås
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
50 g smör
Tillbehör
1 burk (c:a 500 g) konserverad päronhalvor
vaniljglass
Snäckor: Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt mjöl och äggvita. Blanda ordentligt.
Rita ut rundlar, c:a 15 centimeter i diameter, på bakplåtspapper (använd förslagsvis en tallrik eller skål som mall). 2 stycken per plåt.
Bred ut smeten tunt (1-2 mm) på bakplåtspappret med en slickepott.
Grädda mitt ugnen i 3-4 minuter.
Ta loss från plåten direkt efter gräddning och forma till snäckor över en kopp eller liknande.
Mörk kolasås: Blanda ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp, rör om och låt koka i 5 minuter.
Låt svalna innan servering. Kallnar den helt så värm lätt innan servering.
Lägg upp glass och 2 päronhalvor i varje snäcka. Ringla på kolasåsen och servera genast. Servera med extra kolasås.