En lyxig förrätt med räkor, rökt lax och skagenröra. Har man gott om tid och energi så gör man sin skagenröra själv, annars finns det god färdig i de flesta välsorterade mataffärers fisk- och skaldjursdisk.
Parmesankorg med skagenröra, räkor och rökt lax
Ingredienser (4 portion)
12-15 msk grovriven parmesanost
20-25 stora nyskalade räkor
100 g strimlad kallrökt lax
2 dl blandade salladsblad
4-5 msk skagenröra
grovt hackad gräslök
Tillagning
Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme.
Bred ut ca 3 matskedar parmesanost i stekpannan.
Forma en tunn rundel med en stekspade och låt osten smälta tills den är gulbrun.
Vänd och stek en liten stund även på den andra sidan.
Ta upp parmesanrundeln från stekpannan och läg den på ett uppochnervänt glas.
Tryck försiktigt ner kanterna runt om med hjälp av ett likadant glas.
Låt kallna och stelna.
Upprepa tills önskat antal parmesankorgar tillverkats.
Varva räkor, lax och sallad i parmesansnäckan.
Toppa med skagenröran och garnera med gräslök.
Servera som förrätt.