
Somrig tårta som lätt slukar alla de där bären som man inte alltid vet exakt vad man ska göra med. En annan bra sak med pannkakstårta är att det är både lunch och eftermiddagsfika i ett.
Somrig tårta som lätt slukar alla de där bären som man inte alltid vet exakt vad man ska göra med. En annan bra sak med pannkakstårta är att det är både lunch och eftermiddagsfika i ett.
2 ½-3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
lite matolja eller rapsolja
smör till stekning
Till servering
4 dl vispgrädde
färska sommarbär (till exempel jordgubbar, hallon, smultron eller blåbär)
strösocker
ev. sylt
Blanda ingredienserna till smeten och ställ kallt i minst en halvtimme.
Stek pannkakorna i lite smör och låt dem svalna.
Vispa grädden.
Lägg en pannkaka på ett tårtfat. Bred på lite grädde. Lägg på en pannkaka till och bred på mosade/skivade bär och ev. strösocker och lite grädde alternativt sylt och grädde. Fortsätt så till sista pannkakan och lägg på rikligt med grädde och toppa med rikligt med hela bär.
Servera med mjölk.