Pannacottan kan göras många dagar i förväg. Den kan även frysas in om man vill ligga riktigt bra till. En månad i frysen är inga problem. Det är en myt att gelatin inte går att frysa!
Pannacotta på vit choklad med lime och jordgubbar
Ingredienser (6 portion)
Pannacotta
6 dl grädde
3 msk socker
200 g vit choklad, hackad
1 lime, saft och rivet skal
2 gelatinblad, blötlagda
Jordgubbar
400 g jordgubbar
2 lime, rivet skal
Garnering:
½ kruka mynta
100 g bondkakor
Tillagning
Koka upp grädde och socker. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Häll smeten
i en form och låt den stelna i kylen.
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal.
Plocka myntabladen och grovhacka kakorna. Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor.