Pannacotta med skogsbärskaramell

Pannacotta under härligt smakrikt björnbärs- och hallontäcke. OBS: Pannacotta bör stå kallt minst 4 timmar för att stanna.

Ingredienser (6 portion)

Pannacotta
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g grovhackad vitchoklad
Skogsbärskaramell
1/2 dl strösocker
1,25 dl vatten
100 g hallon
100 g björnbär
1 vaniljstång

Tillagning

Pannacotta: Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.

Koka upp grädde och mjölk.

Tillsätt strösocker och vit choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem och låt smälta.

Rör krämen slät och häll upp i vackra glas.

Ställ kallt i minst 4 timmar. Täck med plastfolie så det inte tar smak av något annat.

Skogsbärskaramell:

Blanda strösocker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull.

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen.

Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.

Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.

Fler liknande recept