
Pannacotta under härligt smakrikt björnbärs- och hallontäcke. OBS: Pannacotta bör stå kallt minst 4 timmar för att stanna.
Pannacotta under härligt smakrikt björnbärs- och hallontäcke. OBS: Pannacotta bör stå kallt minst 4 timmar för att stanna.
Pannacotta
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g grovhackad vitchoklad
Skogsbärskaramell
1/2 dl strösocker
1,25 dl vatten
100 g hallon
100 g björnbär
1 vaniljstång
Pannacotta: Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädde och mjölk.
Tillsätt strösocker och vit choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem och låt smälta.
Rör krämen slät och häll upp i vackra glas.
Ställ kallt i minst 4 timmar. Täck med plastfolie så det inte tar smak av något annat.
Skogsbärskaramell:
Blanda strösocker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen.
Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.