Snabbgrillade spett som blir extra goda om man serverar dem med en kall chevresås, grönsaks- och svampspett och potatis.
Panchettalindade kycklingspett
Ingredienser (6 portion)
900 g kycklingfilé
¾ dl japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 ½ msk sambal oelek
150 g tunt skivad panchetta
Tillagning
Blanda soja, vinäger, honung och sambal till en marinad.
Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2-3 cm breda bitar.
Lägg kycklingfiléerna i en skål tillsammans med marinaden.
Ställ in skålen i kylskåpet i minst en timme.
Trä upp filéerna på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).
Linda panchettan runt kycklingfiléerna.
Tänd grillen och vänta på perfekt glöd.
Grilla spetten 2-3 minuter per sida tills de är helt genomgrillade.
Servera med grillade grönsaker, chèvreröra och potatis.