Panchettalindade kycklingspett

Snabbgrillade spett som blir extra goda om man serverar dem med en kall chevresås, grönsaks- och svampspett och potatis.

Ingredienser (6 portion)

900 g kycklingfilé
¾ dl japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 ½ msk sambal oelek
150 g tunt skivad panchetta

Tillagning

Blanda soja, vinäger, honung och sambal till en marinad.

Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2-3 cm breda bitar.

Lägg kycklingfiléerna i en skål tillsammans med marinaden.

Ställ in skålen i kylskåpet i minst en timme.

Trä upp filéerna på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).

Linda panchettan runt kycklingfiléerna.

Tänd grillen och vänta på perfekt glöd.

Grilla spetten 2-3 minuter per sida tills de är helt genomgrillade.

Servera med grillade grönsaker, chèvreröra och potatis.

Fler liknande recept