Knapriga friterade ostbollar. Servera ostbollarna som matigt drinktilltugg.
Ostbollar
Ingredienser (12 portion)
150 g lagrad ost
400 g skalad potatis
25 g smör
2 msk vispgrädde
2 äggulor
6 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl skorpmjöl
olja till fritering
salt
nymalen svartpeppar
Tillagning
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt ånga av.
Blanda potatisen med smör och grädde och passera genom en sil.
Tillsätt äggulorna och smaka av med salt och peppar.
Skär den lagrade osten i mindre bitar och lägg i en matberedare.
Kör till en jämn massa och forma till 12 små ostbollar.
Rulla smeten till 12 bollar och tryck sedan in ostbollarna så att de hamnar i mitten av potatisbollarna. Jämna till.
Vispa äggen en aning. Panera ostbollarna först i vetemjöl, sedan i äggvispet och sist i skorpmjölet.
Fritera i olja (160 grader) i tre minuter.