En japansk pannkaksomelett med massor av underbart nyttiga grönsaker. Sin okonomiyaki svänger man lätt ihop på sin teppanyakihäll. Tillhör man den olyckliga skara som inte har en teppanyakihäll så kan man i nödfall anväda en stekpanna,
Okonomiyaki
Ingredienser (4 portion)
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl vatten
2 tsk japansk soja
Fyllning
4 dl strimlad vitkål
1 näve böngroddar
1 fint strimlad röd paprika
1 fint strimlad grön paprika
3 fint strimlade shiitakesvampar
olja
250 g kött eller fisk (laxfilé, fläskfilé, räkor eller kyckling)
Sås
½ dl worchestersås
½ dl ketchup
½ tsk stark osötad senap
1-2 msk vatten
Tillagning
Sväng ihop ingredienserna till smeten.
Värm upp teppayakihällen och häll på lite olja.
Häll på smeten.
Lägg på fyllning, grädda tills smeten börjar stelna.
Använder man rå fisk eller rått kött måste man skära det i mycket små bitar så att det blir genomstekt.
Vänd på omeletten och grädda andra sidan några minuter.
Blanda såsen och pensla okonomiyakin med den.