Nyårsglassbomb

Choklad och hallon är en bra kombination. Här möts de två smakerna i en lite lyxigare variant på glassbomb. Isfacklan är frivillig, men mycket festlig.

Vill man göra sin egen glass har vi recept på både chokladglass och hallonsorbet

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

1 l chokladglass
1 l hallonsorbet
1 färdig tårtbotten
50 g riven vit choklad
150 g hallon
1 isfackla

Tillagning

Tina glassen 10 minuter och rör den mjuk.

Lägg den i en skål som rymmer 2 liter.

Tryck ner en mindre skål som rymmer 1 liter i mitten.

Ställ in det i frysen ett par timmar.

Ta fram hallonsorbeten.

Ta ut chokladglassen från frysen och låt det tina i rumstemperatur.

Lossa försiktigt den lilla skålen. (Är det svårt att få loss den, så häller man varmt vatten i den lilla skålen, låt det stå nån minut och häll sen bort vattnet så lossnar skålen lätt.)

Rör sorbeten mjuk, och fyll den sedan i hålet efter den lilla skålen.

Täck alltsammans med tårtbottnen och ställ in den i frysen igen.

Vid serveringen ta ut och doppa skålen i varmt vatten någon minut.

Stjälp upp på serveringsfat, garnera med hallon och den rivna vita chokladen.

Sätt i isfacklan enligt anvisningar på förpackningen.

Tänd på och servera.

Fler liknande recept