
Choklad och hallon är en bra kombination. Här möts de två smakerna i en lite lyxigare variant på glassbomb. Isfacklan är frivillig, men mycket festlig.
Vill man göra sin egen glass har vi recept på både chokladglass och hallonsorbet
Choklad och hallon är en bra kombination. Här möts de två smakerna i en lite lyxigare variant på glassbomb. Isfacklan är frivillig, men mycket festlig.
Vill man göra sin egen glass har vi recept på både chokladglass och hallonsorbet
1 l chokladglass
1 l hallonsorbet
1 färdig tårtbotten
50 g riven vit choklad
150 g hallon
1 isfackla
Tina glassen 10 minuter och rör den mjuk.
Lägg den i en skål som rymmer 2 liter.
Tryck ner en mindre skål som rymmer 1 liter i mitten.
Ställ in det i frysen ett par timmar.
Ta fram hallonsorbeten.
Ta ut chokladglassen från frysen och låt det tina i rumstemperatur.
Lossa försiktigt den lilla skålen. (Är det svårt att få loss den, så häller man varmt vatten i den lilla skålen, låt det stå nån minut och häll sen bort vattnet så lossnar skålen lätt.)
Rör sorbeten mjuk, och fyll den sedan i hålet efter den lilla skålen.
Täck alltsammans med tårtbottnen och ställ in den i frysen igen.
Vid serveringen ta ut och doppa skålen i varmt vatten någon minut.
Stjälp upp på serveringsfat, garnera med hallon och den rivna vita chokladen.
Sätt i isfacklan enligt anvisningar på förpackningen.
Tänd på och servera.