Amerikansk musselsoppa när den är som bäst.
New England Clam Chowder
Ingredienser (4 portion)
2 burkar musslor i vatten
50 g rimmat fläsk
4 skalade okokta potatisar
2 gula lökar
2 msk smör
½ lagerblad
4 vitpepparkorn
8 dl musselspad och vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
worschestershiresås
salt
Tillagning
Häll av musselspadet (mensläng det inte).
Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken.
Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg.
Tillsätt lagerblad, vitpeppar och musselspad+vatten och buljongtärning.
Lägg i den tärnade potatisen och låt allt koka i c:a 15 minuter.
Tillsätt musslor och grädde och smaka av med Worcester-sås och salt.
Servera med vitt bröd.