Moqueca de Camarâo

Moqueca är en traditionell brasiliansk rätt med rötter i maya-kulturen.

Som tillbehör passar kokt ris.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

600 g fiskfilé, av t.ex. gös
½ dl färskpressad limejuice
1 tsk salt
2 gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk koncentrerad fiskfond
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
200 g skalade räkor
4 salladslökar

Tillagning

Skär fisken i 3-4 cm stora tärningar marinera en kvart med limejuice och salt.

Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.

Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i 10-12 minuter.

Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.

Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter.

Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.

Strimla och strö över salladslöken.

Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med kokt ris.

Fler liknande recept