Minipajer med västerbottenost och kräftstjärtar

Läckert smakrika portionspajer med den svenska ostkulturens kronjuvel, västerbottenosten. Är man en riktig matsnobb så byter man såklart ut de inlagda kräftstjärtarna mot nykokta havskräftstjärtar.

[ssba-buttons]

Ingredienser (15 portion)

Pajdeg
4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
1 msk honung
Fyllning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
300 g västerbottenost
Topping
8 körsbärstomater
100 g frysta sockerärtor
1 dl dillkvistar
nymald svartpeppar
1 burk kräftstjärtar

Tillagning

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i små aluminiumformar, ca 5-6 cm i diameter. Nagga med en gaffel.

Låt vila ca 1 timme i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen i 15 minuter.

Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk.

Riv osten och rör ner den.

Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen.

Ställ formarna på en plåt.

Grädda i ugnen ca 15 min.

Topping: Halvera tomaterna. Koka sockerärtorna enligt anvisningar på förpackningen.

Lägg en halv tomat, 2-3 sockerärtor, 1 kräftstjärt och 1 dillkvist på varje paj. Mal över lite svartpeppar.

Fler liknande recept