Minipaj med broccoli- och ädelost

Minpaj med den delikata kombinationen broccoli- och ädelost. Pajen är bra som plockmat eller förrätt.

Ingredienser (12 portion)

Deg
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 dl dinkelsikt
2 msk vatten
½ tsk salt
Fyllningen
1 bukett färsk broccoli
½ dl hackad gräslök
3 ägg
3 dl vispgrädde
200 g smulad ädelost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillagning

Blanda ihop ingredienserna till degen. Går enklast i en matberedare.

Låt sedan degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i tartelettformar eller liknande. Vill man kan man kavla ut degen mellan två bakplåtspapper så går det enklare att få den jämn. Picka hål i pajskalens bottnar med en gaffel.

Grädda pajskalet i 10-12 minuter.

Dela broccolin i mindre bitar och lägg 2-3 bitar i varje skal.

Vispa ihop gräslök, ägg, vispgrädde, smulad ädelost, peppar och salt.

Häll smeten över pajskalet. Grädda 15-20 minuter tills äggstanningen fått fin färg.

Fler liknande recept