![](https://receptcentralen.se/wp-content/uploads/2019/11/recept-minipaj-med-broccoli-och-adelost-stor-3.jpg)
Minpaj med den delikata kombinationen broccoli- och ädelost. Pajen är bra som plockmat eller förrätt.
Minpaj med den delikata kombinationen broccoli- och ädelost. Pajen är bra som plockmat eller förrätt.
Deg
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 dl dinkelsikt
2 msk vatten
½ tsk salt
Fyllningen
1 bukett färsk broccoli
½ dl hackad gräslök
3 ägg
3 dl vispgrädde
200 g smulad ädelost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till degen. Går enklast i en matberedare.
Låt sedan degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i tartelettformar eller liknande. Vill man kan man kavla ut degen mellan två bakplåtspapper så går det enklare att få den jämn. Picka hål i pajskalens bottnar med en gaffel.
Grädda pajskalet i 10-12 minuter.
Dela broccolin i mindre bitar och lägg 2-3 bitar i varje skal.
Vispa ihop gräslök, ägg, vispgrädde, smulad ädelost, peppar och salt.
Häll smeten över pajskalet. Grädda 15-20 minuter tills äggstanningen fått fin färg.