Mathias Dahlgrens Puckstång Jordgubb

Även de mest firade av kockar har varit barn och gillat de vanligaste av smaker. I Mathias Dahlgrens fall är det glassen puckstång jordgubb som hans hjärta klämtar lite extra för.

Bjud någon du tycker om eller ät alla själv. Att puckstång jordgubb inte finns längre är märkligt. /Mathias Dahlgren

Ingredienser (12 portion)

600 g vaniljglass
400 g ekologiska jordgubbar, frysta, lättsockrade
6 glasspinnar
2 ark smörpapper, brunt

Tillagning

Tina bären och sockret i mikrovågsugn, inte helt men så att det går att mosa jordgubbarna med en gaffel.

Lägg jordgubbar och glassen fördelad i mindre bitar i bunken på en hushållsassistent och vispa först försiktigt och sedan kraftigt så att allt blandas. Ställ in hela bunken med jordgubbsglass i frysen och låt stå 20 minuter.

Skär smörpapperet i 12 likformiga bitar, cirka 12 x12 cm, klicka ut glassen och rulla till glasspinnar, fäst en glasspinne i varje och sätt in i frys 1 timme före servering.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält