Kryddig men mild laktosfri lammgryta. Bjud gärna på hembakat lantbröd till.
Marockansk lammgryta
Ingredienser (6 portion)
3 hackade vitlöksklyftor
1 grovt skivad purjolök
1 grovt tärnad paprika
5 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
500 g krossade tomater
1 grovt tärnad aubergine
4 msk olivolja
800 g lammkött från stek
1 msk mald spiskummin
1 msk mald torkad koriander
1 dl grovhackad bladpersilja
salt
nymald svartpeppar
1 msk honung
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 burk (400 g) avrunna stora vita bönor i vatten
2 ½ dl Oatly iMat
5 grovt hackade torkade aprikoser
Tillagning
Putsa och skär köttet i kuber (2 x 2 centimeter).
Hetta upp hälften av olivoljan i en panna och bryn köttet runt om med koriander och spiskummin tills det får lite färg.
Salta och peppra efter smak.
Lägg över det i en stor gryta.
Hetta upp resten av oljan och bryn grönsakerna lätt.
Lägg över det i grytan och häll i tomater, vatten och fond.
Tillsätt kanelstänger och lagerblad.
Låt det sjuda under lock i c:a 45 minuter.
Häll i Oatly iMat och bönor och smaka av med honung, salt och peppar.
Låt allt bli varmt och rör i persiljan.
Dekorera med hackade aprikoser.