Marinerade jordgubbar med mandelmascarpone

Vill du ha en enkel dessert är förstås nyplockade jordgubbar en fröjd i sig. Med balsamvinäger och en crème gjord på färskost, mandel och honung blir desserten lite mer “arbetad”, men är fortfarande väldigt enkel och fräsch.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g små färska jordgubbar
3 msk rå- eller strösocker
2 msk lagrad balsamvinäger
Mandelmascarpone
50 g sötmandel
250 g mascarponeost
3 msk flytande honung
1-2 droppar bittermandelessens

Tillagning

Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur.

Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen en kort stund före servering.

Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt.

Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans med jordgubbarna.

Fler liknande recept