Marinerad rostbiff

Saftig marinerad rostbiff. Servera med potatisgratäng.

Ingredienser (8 portion)

1 ½ kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Marinad
1 dl japansk soja
1 ½ dl balsamvinäger
½ dl flytande honung
2 hackad vitlöksklyftor
½ tsk nymalen svartpeppar
Till garnering
färsk gräslök

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader.

Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar.

Placera en köttermometer mitt i köttet.

Lägg det i en ugnsfast form.

Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar cirka 1 ½ - 2 timmar.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar.

Häll över marinaden och skyn från köttet.

Lägg in det i kylen när det svalnat.

Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga drygt ett dygn i kylskåp.

Skär köttet i tunna skivor, häll på lite av marinaden och rulla ihop.

Garnera med gräslök.

Servera med potatisgratäng.

Fler liknande recept