Saftig marinerad rostbiff. Servera med potatisgratäng.
Marinerad rostbiff
Ingredienser (8 portion)
1 ½ kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Marinad
1 dl japansk soja
1 ½ dl balsamvinäger
½ dl flytande honung
2 hackad vitlöksklyftor
½ tsk nymalen svartpeppar
Till garnering
färsk gräslök
Tillagning
Sätt ugnen på 125 grader.
Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar.
Placera en köttermometer mitt i köttet.
Lägg det i en ugnsfast form.
Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar cirka 1 ½ - 2 timmar.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och skyn från köttet.
Lägg in det i kylen när det svalnat.
Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga drygt ett dygn i kylskåp.
Skär köttet i tunna skivor, häll på lite av marinaden och rulla ihop.
Garnera med gräslök.
Servera med potatisgratäng.