Läcker mangosalsa som passar bra till en förrätt med grillade pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Är det inte säsong på mango går det utmärkt att ta tinad fryst mango istället. Det går utmärkt att göra denna dagen innan den ska serveras.
Mangosalsa
Ingredienser (6 portion)
1 mango
1-2 konserverade ananasringar
½ avokado
½ chilifrukt
1 salladslök
1 lime
2 msk spad från ananasringarna
hackad färsk koriander
1 tsk strösocker
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Skala mangon.
Skär mango, ananas och avokado i mycket små bitar. Kärna ur, ta bord mellanväggarna och finhacka chilin. Skiva salladslöken tunnt.
Blanda alla ingredienserna och pressa över limen. Smaka av med koriander, salt och peppar.
Det går mycket bra att göra salsan dagen innan och förvara i kylen.
Servera med grillade, gärna het kryddade skaldjur.