Mangomousse

Denna mangomousse med pistachnötter passar bra att förbereda som dessert.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

1 vaniljstång
1 dl vatten
2 dl strösocker
2 ½ gelatinblad
400 g fryst mango eller 2 färska mango
2 dl vispgrädde
½ dl färskpressad
Till servering
lättvispad grädde
½-1 dl lätt hackade pistaschnötter

Tillagning

Om man tar färsk mango skalar man den och skär loss fruktköttet. Om man använder fryst ska den tina.

Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna.

Koka upp vatten med vaniljstång, vaniljfrön och strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning.

Ta ur vaniljstången, låt lagen svalna.

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter i kallt vatten.

Mixa mangofruktköttet den avsvalnade sockerlagen.

Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.

Rör ner gelatin och citronsaften i en tunn stråle i mangomixen.

Fördela moussen i 4-6 glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

Servera mangomoussen toppad lättvispad grädde och hackade pistaschnötter.

Fler liknande recept