Mangoglaserad kycklingklubba

En billig festrätt. Servera gärna kycklingklubborna med klyftpotatis.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 tinade kycklingklubbor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
Glaze
2 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatketchup

Tillagning

Koka upp vatten och buljongtärningar.

Lägg i och sjud klubborna c:a 20 minuter.

Ta upp dem och låt svalna.

Vispa ihop ingredienserna till glazen.

Grilla kycklingklubborna 2-3 minuter på hög värme på utegrill eller i ugnen (275 grader). Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden.

Pensla kycklingklubborna en gång till med glazen när de är färdiggrillade.

Servera med ugnsbakade potatisklyftor och rucolasallad.

Fler liknande recept