Magnifik lammgryta med korv

En av de godaste grytor som jag lagat! Det är fantastiska smaker och lukter som möter en när man slår sig ner till bords. Gör gärna en dubbel sats, för grytan smakar bara bättre dagen efter. Ett GI-recept.

Ingredienser (4 portion)

600 g benfri lammstek
salt och svartpeppar
200 g lammkorv
150 g bogfläsk
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl blandade torkade plommon och aprikoser
½ msk torkad rosmarin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl rödvin
3 dl vatten

Tillagning

Skär köttet i grytbitar. Strö på salt och peppar.

Skär korven i mindre bitar och strimla fläsket.

Skala och hacka lök och vitlök fint.

Hetta upp en stor gryta med smör och bryn kött, korv, lök och vitlök i några minuter.

Tillsätt torkad frukt, rosmarin, kalvfond, rödvin och vatten.

Låt koka på svag värme i 1-1 ½ timme.

Servera med råris eller bulgur.

Fler liknande recept