
En pimpad waldorfsallad som ligger en bit ifrån salladens ursprung. De, för waldorfsallad, obligatoriska inslagen äpple, selleri och majonnäs ingår dock.
En pimpad waldorfsallad som ligger en bit ifrån salladens ursprung. De, för waldorfsallad, obligatoriska inslagen äpple, selleri och majonnäs ingår dock.
1 rött äpple
1 stjälk selleri
25 g valnötskärnor, grovt hackade
10-15 gröna vindruvor, halverade och urkärnade
6-8 stora romansalladsblad
Dressing
½ dl majonnäs
½ dl naturell yoghurt
Skölj äpplet, kärna ur och skär det klyftor.
Skölj stjälksellerin och skär i tärningar.
Blanda dressingen.
Blanda äpple och selleri med dressingenså att allt blir täckt.
Lägg upp romansalladsbladen på två tallrikar.
Lägg på äpplen och selleri.
Strö över vindruvor och valnötskärnor.
Servera!