Lyxig skinksallad

Snabbgjord med ändå smakrik skinksallad med champinjoner, romansallad och parmaskinka.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

300 g champinjoner
smör till stekning
100 haricots verts
12 tunna skivor parmaskinka
1 kruka romansallad skuren i bitar
4 ägg
Dressing
1 dl olivolja
2 msk nypressad lime
2 msk hackad färsk persilja
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar

Tillagning

Koka äggen till önskad konsistens.

Ansa och skiva champinjonerna.

Stek svampen i en het och torr stekpanna. När vattnet försvunnit tillsätts en stor klick smör och svamparna steks till den absorberats.

Koka haricots versen i några minuter tills de mjuknat lite. Spola av under kallt vatten och låt rinna av.

Blanda alla ingredienserna till dressingen i en glasburk med lock och skaka ordentligt.

Fördela allt på tallrikar eller ett uppläggningsfat. Toppa med parmaskinkan, ägg och lite dressing. Servera med bröd och resten av dressingen till.

Fler liknande recept