
Snabbgjord med ändå smakrik skinksallad med champinjoner, romansallad och parmaskinka.
Snabbgjord med ändå smakrik skinksallad med champinjoner, romansallad och parmaskinka.
300 g champinjoner
smör till stekning
100 haricots verts
12 tunna skivor parmaskinka
1 kruka romansallad skuren i bitar
4 ägg
Dressing
1 dl olivolja
2 msk nypressad lime
2 msk hackad färsk persilja
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar
Koka äggen till önskad konsistens.
Ansa och skiva champinjonerna.
Stek svampen i en het och torr stekpanna. När vattnet försvunnit tillsätts en stor klick smör och svamparna steks till den absorberats.
Koka haricots versen i några minuter tills de mjuknat lite. Spola av under kallt vatten och låt rinna av.
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en glasburk med lock och skaka ordentligt.
Fördela allt på tallrikar eller ett uppläggningsfat. Toppa med parmaskinkan, ägg och lite dressing. Servera med bröd och resten av dressingen till.