Ett utmärkt recept som både fungerar till fest och till vardags. Tartarerna kan förberedas, likaså såsen.
Laxtartar med senapssås och pressad potatis
Ingredienser (4 portion)
Laxtartar
600 g skinn- och benfri laxfilé
75 g rökt lax
1 stor finhackad rödlök
2 äggulor
1 knippe gräslök
1 knippe dill
2 msk kapris
salt
peppar
Senapssås
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
2 msk fransk senap
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
Pressad potatis
12 potatisar
salt
Tillagning
Skär laxfilén i små tärningar (0,5 x 1 cm stora)
Skär den rökta laxen i små bitar
Finhacka dill och gräslök och rödlök
Blanda allt i en bunke. Tillsätt äggulorna och kapris och låt stå ett tag.
Blanda såsingredienserna och ställ in i kylen.
Koka potatisen.
Stek laxtartaren i runda formar. Först på hög värme för att få en bra stekyta, sänk sedan värmen.
Pressa potatisen när den kokat färdigt.
Servera med citronklyftor och en knippa dill.