
Ett utmärkt recept som både fungerar till fest och till vardags. Tartarerna kan förberedas, likaså såsen.
Ett utmärkt recept som både fungerar till fest och till vardags. Tartarerna kan förberedas, likaså såsen.
Laxtartar
600 g skinn- och benfri laxfilé
75 g rökt lax
1 stor finhackad rödlök
2 äggulor
1 knippe gräslök
1 knippe dill
2 msk kapris
salt
peppar
Senapssås
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
2 msk fransk senap
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
Pressad potatis
12 potatisar
salt
Skär laxfilén i små tärningar (0,5 x 1 cm stora)
Skär den rökta laxen i små bitar
Finhacka dill och gräslök och rödlök
Blanda allt i en bunke. Tillsätt äggulorna och kapris och låt stå ett tag.
Blanda såsingredienserna och ställ in i kylen.
Koka potatisen.
Stek laxtartaren i runda formar. Först på hög värme för att få en bra stekyta, sänk sedan värmen.
Pressa potatisen när den kokat färdigt.
Servera med citronklyftor och en knippa dill.