Laxrullar med wasabi

Sverige möter Japan så skulle man kunna kalla denna smaksensation. Laxrullar med wasabi är perfekta som plockmat medan gästerna väntar före maten. Som bonus är detta även ett GI-recept.

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

300 g rökt, skivad lax
1 dl kesella (10 %)
½ tsk wasabipasta
½ dl hackad färsk dill och gräslök
1 tsk pressad citronsaft
salt och vitpeppar
½ dl rostade sesamfrön eller furikakekrydda (finns i välsorterade hälsokostaffärer)

Tillagning

Lägg laxskivorna omlott på en bit plastfolie så att de bildar en rektangel på c:a 25x20 cm.

Blanda kesella, wasabi, hackade örter och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Bred fyllningen på laxskivorna och rulla försiktigt ihop dem till en rulle.

Täck rullen med plastfolie och ställ in i frysen i 30 minuter.

Rosta sesamfröna i en torr panna.

Ta ut laxrullen och rulla den i sesamfrön eller furikakekrydda.

Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

Fler liknande recept