En enkel festrätt som man kan förbereda i god tid innan. Har man laxen i foliepaket så blir den saftigare än om man kokar eller steker den.
Laxpaket i ugn med citronsmör
Ingredienser (4 portion)
4 portionsbitar laxfilé
1 krm vitpeppar
1 tsk havssalt
aluminiumfolie
några kvistar färsk basilika
Citronsmör
60 g rumstempererat smör
1 tsk strösocker
½ citron
1 msk finhackad citronmeliss
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg smöret i en bunke. Blanda i strösocker, hackad citronmeliss, skal och saft från citronen.
Riv alumiumfolie i 4 bitar ungefär 30x20 cm.
Lägg en laxfile på varje foliebit. Salta och peppra på laxen. Lägg en rejäl klick smör på varje laxbit och toppa med en basilikakvist.
Knyckla ihop folien till påsar.
Lägg påsarna i en ugnsfastform och ställ in ugnen i 15-20 minuter. Kontrollera så att laxen är genomstek.
Servera med kokt potatis och en kall romsås.