
En krämig och god variant på lasagne, som går snabbare att göra än vanlig köttfärslasagne.
500 g djupfryst bladspenat
300 g kallrökt lax
c:a 14 lasagneplattor
Ostsås
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
1 ½ dl riven grevéost
1 ½ dl riven parmesanost
1 tsk salt
vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa i ½ dl av mjölet.
Vispa ut resten av mjölet klimpfritt i hälften av mjölken och tillsätt lite i taget under vispning.
Sjud såsen under omrörning tills den tjocknar.
Tillsätt resten av mjölken och rör i 1 dl riven grevé respektive parmesanost.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Tina bladspenaten och krama sedan vätskan.
Skär laxen i småbitar.
Bred ut ett tunt lager av ostsåsen i en rätt stor ugnsform.
Lägg ut ett lager med lasagneplattor. Bred över ostsås. Strö ut spenat och laxbitar. Upprepa 3 gånger. Avsluta med lasagnelattor, ostsås och resten av den rivna osten
Sätt formen i ugnen och grädda 30-35 minuter. Kontrollera så att lasagneplattorna är mjuka.
Låt svalna lite innan servering.