Laxlasagne

En krämig och god variant på lasagne, som går snabbare att göra än vanlig köttfärslasagne.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

500 g djupfryst bladspenat
300 g kallrökt lax
c:a 14 lasagneplattor
Ostsås
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
1 ½ dl riven grevéost
1 ½ dl riven parmesanost
1 tsk salt
vitpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa i ½ dl av mjölet.

Vispa ut resten av mjölet klimpfritt i hälften av mjölken och tillsätt lite i taget under vispning.

Sjud såsen under omrörning tills den tjocknar.

Tillsätt resten av mjölken och rör i 1 dl riven grevé respektive parmesanost.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Tina bladspenaten och krama sedan vätskan.

Skär laxen i småbitar.

Bred ut ett tunt lager av ostsåsen i en rätt stor ugnsform.

Lägg ut ett lager med lasagneplattor. Bred över ostsås. Strö ut spenat och laxbitar. Upprepa 3 gånger. Avsluta med lasagnelattor, ostsås och resten av den rivna osten

Sätt formen i ugnen och grädda 30-35 minuter. Kontrollera så att lasagneplattorna är mjuka.

Låt svalna lite innan servering.

Fler liknande recept