Laxgratäng med sting

En lite hetare laxgratäng med en spännande variant på potatismos. En perfekt bjudrätt.

Ingredienser (4 portion)

1 kg mjölig potatis
2 msk smör
2 ½ dl mjölk
1 dl hacka koriander
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 skinnfria portionsbitar laxfilé
½ tsk havssalt
2 dl crème fraîche
1 msk pressad citron
1 msk sambal oelek
2 tsk brun farin
2 dl riven ost

Tillagning

Skala och skär potatisen i mindre bitar.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt potatisen rinna och ånga av.

Mosa potatisen och tillsätt smöret.

Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos.

Hacka koriandern och blanda i moset tillsammans med salt och vitpeppar.

Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Strö över saltet.

Blanda crème fraîche, citronsaft, sambal oelek och farin.

Bred blandningen över laxen.

Spritsa ut moset runt om laxen och strö ut osten över lax och mos.

Tillaga mitt i ugnen c:a 20 minuter.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält