Laxcannelloni

Bra bjudrätt som kan förberedas i god tid och sen bara gratineras innan gästerna kommer.

Ingredienser (6 portion)

500 g laxfilé
150 g kallrökt lax
1 liten purjolök
olivolja
250 g kesella (10%)
3 äggulor
1 ½ salt
2-3 krm nymald svartpeppar
½ dl hackad färsk dill
18-20 cannellonirör
1 mozzarella
1 hummer
Till servering
citronklyftor
Sås
3 dl vitt vin (ej fatlagrat)
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk maizena
3 dl parmesanost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

Blanda vin, vispgrädde och nästan all mjölken i en tjockbottnad kastrull.

Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner den i såsen.

Låt koka upp och koka i några minuter.

Rör ner parmesanosten.

Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och finhacka purjolöken.

Stek den i olivoljan på svag värme i några minuter. Låt svalna.

Finhacka laxen.

Blanda laxen med purjolök, kesella, äggulor, salt, peppar och dill.

Spritsa fyllningen i cannellonirören (använd t.ex en spritspåse utan att sätta i någon tyll).

Smörj en ugnssäker form med lite av vinsåsen och lägg i de fyllda rören.

Häll på sås så det täcker och riv över mozzarellan.

Gratinera i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.

Halvera hummern och knäck klorna och ta ut köttet. Lägg hummerbitar på den färdigräddade cannellonin.

Servera med sallad och citronklyftor.

You May Also Like

1.stefania siljegard

Lite omständligt att göra men värt besväret. Serveras med ett gott kallt vitt vin till.


* = Obligatoriskt fält