
Denna räklasagne är supersmarrig och lite festligare än vanlig lasagne. Den är dessutom praktisk eftersom man hinner diska upp under tiden rätten lagas färdig i ugnen och kan sen njuta tillsammans med gästerna eller familjen.
Denna räklasagne är supersmarrig och lite festligare än vanlig lasagne. Den är dessutom praktisk eftersom man hinner diska upp under tiden rätten lagas färdig i ugnen och kan sen njuta tillsammans med gästerna eller familjen.
300 g skalade räkor
400 g fryst bladspenat
12 lasagneplattor
7,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
saften av en citron
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 mozzarella
salt
vitpeppar
toppredning (blanda 2 msk vetemöl och 0,5 dl matlagningsgrädde)
smör
Smörj en ungsäker form. Sätt ugnen på 200°.
Skiva purjolök och fräs den mjuk tillsammans med vitlöken. Tina bladspenaten. Blanda purjolök, vitlök och spenat.
Häll matlagningsgrädden (spara 0,5 dl) i en stor kastrull. Smula i fiskbuljongtärningen. Pressa i citronen. Salta och peppra. Låt koka upp. Tillsätt redningen lite i taget och koka upp. Reptera tills såsen är lagom tjock.
Varva sås, lasagneplattor, spenatröra och räkor. Avsluta med sås och riven mozzarella.
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter.