Denna räklasagne är supersmarrig och lite festligare än vanlig lasagne. Den är dessutom praktisk eftersom man hinner diska upp under tiden rätten lagas färdig i ugnen och kan sen njuta tillsammans med gästerna eller familjen.
Lasagne med räkor och spenat
Ingredienser (6 portion)
300 g skalade räkor
400 g fryst bladspenat
12 lasagneplattor
7,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
saften av en citron
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 mozzarella
salt
vitpeppar
toppredning (blanda 2 msk vetemöl och 0,5 dl matlagningsgrädde)
smör
Tillagning
Smörj en ungsäker form. Sätt ugnen på 200°.
Skiva purjolök och fräs den mjuk tillsammans med vitlöken. Tina bladspenaten. Blanda purjolök, vitlök och spenat.
Häll matlagningsgrädden (spara 0,5 dl) i en stor kastrull. Smula i fiskbuljongtärningen. Pressa i citronen. Salta och peppra. Låt koka upp. Tillsätt redningen lite i taget och koka upp. Reptera tills såsen är lagom tjock.
Varva sås, lasagneplattor, spenatröra och räkor. Avsluta med sås och riven mozzarella.
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter.