Kryddig lammentrecôte med sötpotatisstomp.
Lammentrecôte med sötpotatisstomp och rödvinssky
Ingredienser (4 portion)
4 skivor lammentrecôte
1 påse Santa Maria Tex Mex Mexican Garden Taco Spice Mix
1 msk olivolja
1 msk smör
Sötpotatisstomp
500 g sötpotatis
500 g potatis
1 dl crème fraiche
saften av 1 lime
3 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Rödvinssky
½ finhackad silverlök
1 msk smör
1 ½ msk råsocker
½ påse Santa Maria Tex Mex Explosion Taco Spice Mix
4 dl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
10 g mörk choklad (70%)
40 g smör
Tillagning
Sötpotatisstomp: Koka sötpotatis och potatis i vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt det ånga av.
Vispa potatis med en ballongvisp. Tillsätt crème fraiche, limesaft, olivolja och blanda väl.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Rödvinssky: Fräs silverlök i smör utan att den tar färg.
Tillsätt socker och Explosion Taco Spice Mix. Stek tills det karamelliserats.
Häll i rödvin och kalvfond.
Låt småkoka tills det reducerats till hälften.
Sila såsen och tillsätt smöret och chokladen strax före servering under omrörning.
Lammentrecôte: Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa köttet och krydda med Tex Mex Mexican Garden Taco Spice Mix.
Bryn rund om i smör och olivolja.
Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen.
Ugnsstek till 58 grader innertemperatur. Det tar c:a 25 minuter och då blir köttet kraftigt rosa. Lätt rosa blir det vid 70 grader.