Kycklingpaj

En krämig och god kycklingpaj.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g Svenskt smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
1 färsk lök, hackad
350-400 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
10 småtomater
2 tsk hackad färsk rosmarin
2 dl lagrad cheddar, riven
4 ägg
1 dl mjölk
2 ½ dl mellangrädde eller vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning

Mixa mjöl och smör i en mixer.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Ställ kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla degen mellan två bakplåtspapper och tryck ut den i en springform med hög kant (24 cm i diameter).

Nagga botten med en gaffel.

Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.

Hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör.

Lägg löken underst i det förgräddade pajskalet.

Lägg ut småtomaterna ovanpå löken.

Skär kycklingfilen i tärningar och stek tills den är nästan klar.

Lägg kycklingbitarna i pajskalet.

Strö över rosmarin och pressa vitlöken över.

Strö över osten.

Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.

Häll äggstanningen över fyllningen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.

Fler liknande recept