Härlig kycklingrätt med massor av smak. Servera med kokt potatis.
Blir man inte inspirerad av detta recept så har vi massor med recept på kycklingfilé i ugn.
Härlig kycklingrätt med massor av smak. Servera med kokt potatis.
Blir man inte inspirerad av detta recept så har vi massor med recept på kycklingfilé i ugn.
4 kycklingfiléer
5 färska timjankvistar
1 tsk salt
2 msk smör
14 schalottenlökar
1 msk smör
250 g färska champinjoner
2 msk smör
½ tsk salt
250 g rimmat stekfläsk
Rödvinsås
2 skivor stekfläsk
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
1 dl vatten
1 ½ msk koncenterad kycklingfond
2 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja
1 msk repad färsk timjan
1 ½ msk maizena
Sätt ugnen på 125 grader
Rödvinsås: Tärna några skivor stekfläsk.
Skala och skär löken i tärningar.
Fräs fläsk och lök i en kastrull på medelvärme, några minuter under omrörning.
Pressa över vitlöken. Rör om.
Tillsätt vin, vatten, kycklingfond, tomatpuré, soja och färsk timjan.
Låt såsen sjuda på svag värme under lock 30 minuter.
Sila såsen ner i en ren kastrull. Ställ åt sidan.
Kycklingfilé: Skala schalottenlöken.
Bryn den i smör c:a 10 minuter.
Skaka pannan regelbundet.
Lägg löken i en ugnssäker form.
Dela champinjonerna i kvartar. Fräs i smör tills de fått lite färg. Salta. Rör om då och då. Flytta över till formen med löken.
Putsa och halvera kycklingfiléerna.
Salta runt om. Bryn i smör på båda sidor till fin färg.
Lägg filéerna, tillsammans med timjankvistarna, i formen med lök och champinjoner.
Placera en ugnstermometer i mitten på en filé.
Ställ formen i mitten av ugnen. Ugnsstek tills kycklingen har en innertemperatur på 68 grader. Det tar 30-35 minuter.
Stek fläsket.
Red av såsen med maizena blandat med kallt vatten.
Ge den ett uppkok och låt den sjuda någon minut.