Kycklingfilé i ugn med gräddig kantarellsås

Mysig kycklingrätt som passar bra att servera när kvällarna börjar bli mörka.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
salt
nymald svartpeppar
smör
Kantarellsås
3 dl färska kantareller
3 finhackade schalottenlökar
1 dl rosévin
3 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1 msk koncentrerad kycklingfond
kinesisk soja
smör
Till servering
Ungsrostad potatis
kokta grönsaker

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Dela kycklingfiléerna i två bitar var.

Bryn kycklingfiléerna i lite smör. Salta och peppra.

Stek klart kycklingfiléerna i ugn i 10-15 minuter.

Kantarellsås: Fräs kantarellerna i torr stekpannapanna tills vattnet kokat ur.

Tillsätt lite smör och den finhackade löken.

Tillsätt vinet och låt det koka in.

Häll i grädden i omgångar.

Låt puttra i 5-10 minuter.

Tillsätt soja och kycklingfond.

Smaka av med salt och peppar.

Servera kyckling och sås med kokta grönsaker och potatis.

Fler liknande recept