Mysig kycklingrätt som passar bra att servera när kvällarna börjar bli mörka.
Kycklingfilé i ugn med gräddig kantarellsås
Ingredienser (4 portion)
4 kycklingfiléer
salt
nymald svartpeppar
smör
Kantarellsås
3 dl färska kantareller
3 finhackade schalottenlökar
1 dl rosévin
3 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1 msk koncentrerad kycklingfond
kinesisk soja
smör
Till servering
Ungsrostad potatis
kokta grönsaker
Tillagning
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela kycklingfiléerna i två bitar var.
Bryn kycklingfiléerna i lite smör. Salta och peppra.
Stek klart kycklingfiléerna i ugn i 10-15 minuter.
Kantarellsås: Fräs kantarellerna i torr stekpannapanna tills vattnet kokat ur.
Tillsätt lite smör och den finhackade löken.
Tillsätt vinet och låt det koka in.
Häll i grädden i omgångar.
Låt puttra i 5-10 minuter.
Tillsätt soja och kycklingfond.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kyckling och sås med kokta grönsaker och potatis.