Kyckling med ljummen potatissallad

Fräsch kycklingrätt med mycket smak. Receptet är skapat av Carina Brydling och bilden tagen av Per-Erik Berglund.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingbröst
3 limeblad
1 msk korianderfrö
2 tsk chiliflakes
1 msk lökpulver
1 msk råsocker strö
salt
varmpressad rapsolja
Ljummen potatissallad
400 g sköljda små färsk potatisar
2 kycklingbuljongtärningar
2 limeblad
2 skalade fint strimlade schalottenlökar
finrivet skal och saft av 2 lime
1 kruka citronmeliss
1 kruka gräslök
1 dl kallpressad rapsolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Mortla eller mixa alla kryddorna fint.

Salta kycklingen och strö över kryddblandningen.

Stek kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills den fått fin färg.

Stek klart ugnen till en innertemperatur på 65 grader.

Ljummen potatissallad: Lägg buljongtärningarna i en kastrull tillsammans med potatis och limeblad.

Häll på kallt vatten just så att det nästan täcker potatisen.

Koka potatisen mjuk under lock.

Häll av lite av vätskan, ta bort limebladen och låt svalna något.

Vänd ner lök, limeskal och limesaft, grovt hackade örter och rapsolja.

Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält