Kyckling med ananas i sötsur sås

En vanlig asiatisk rätt som man bl.a. hittar i Thailand och i Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterad fläsk om man önskar.

Ingredienser (4 portion)

800 g kycklingfilé
vetemjöl
1 burk ananas i spad
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad ingefära
1 dl gröna ärtor
1 msk potatismjöl
1,5 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 dl tomatpuré
2 msk soja
3 msk socker
2 msk sesamolja
matolja
2 msk smör

Tillagning

Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.

Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten.

Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund.

Tillsätt potatismjölvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker, och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.

Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt c:a 3 msk ananasspad.

Låt sjuda tills såsen tjocknar.

Servera med ris.

You May Also Like

1.Robbam

Asså... detta blev ju inte som man tänkt sig tyvärr. Trist då det verkade gott...
2.Rebecca

alldeles för mycket soja och definitivt för mycket sesamolja. men då jag hade de mörka varianterna så kan det varit därför. fick tillsätta ännu en burk annans för att kunna äta det.


* = Obligatoriskt fält