Kyckling med ananas i sötsur sås

En vanlig asiatisk rätt som man bl.a. hittar i Thailand och i Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterad fläsk om man önskar.

Ingredienser (4 portion)

800 g kycklingfilé
vetemjöl
1 burk ananas i spad
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad ingefära
1 dl gröna ärtor
1 msk potatismjöl
1,5 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 dl tomatpuré
2 msk soja
3 msk socker
2 msk sesamolja
matolja
2 msk smör

Tillagning

Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.

Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten.

Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund.

Tillsätt potatismjölvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker, och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.

Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt c:a 3 msk ananasspad.

Låt sjuda tills såsen tjocknar.

Servera med ris.

Fler liknande recept