En vanlig asiatisk rätt som man bl.a. hittar i Thailand och i Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterad fläsk om man önskar.
Kyckling med ananas i sötsur sås
Ingredienser (4 portion)
800 g kycklingfilé
vetemjöl
1 burk ananas i spad
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad ingefära
1 dl gröna ärtor
1 msk potatismjöl
1,5 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 dl tomatpuré
2 msk soja
3 msk socker
2 msk sesamolja
matolja
2 msk smör
Tillagning
Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten.
Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund.
Tillsätt potatismjölvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker, och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt c:a 3 msk ananasspad.
Låt sjuda tills såsen tjocknar.
Servera med ris.