Kreolskans gryta

En klassisk söndagsrätt som troligtvis kom till Sverige på 70-talet. Blir bara godare av att man lagar den i förväg och värmer upp precis innan serveringen.

Ingredienser (6 portion)

800 g fläskfilé
150 g stark rökt korv
1 röd paprika
½ burk cornichoner
2 dl syltlök
25 svarta oliver
5 dl grädde
mejram
salt
svartpeppar

Tillagning

Skär korven i centimetertjocka bitar och stek upp.

Skär bort hinnor och senor från fläskfilén och skär den centimetertjocka bitar. Stek fläskfilen i skyn efter korven.

Skär paprikan i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser i en stor grytan. Koka i 15-20 minuter. Smaka av kryddorna.

Servera med kokt ris och en god sallad.

You May Also Like

1.Henrik R.

Jag har bjudit ett femtital personer på denna rätt och den har alltid gått hem!
2.Anders R

Hur mycket är 1/2 burk Cornichoner?
3.Jo L

Grytan är enkel och snabb att göra, samtidigt som den är supergod! Kabanossen som val av röd korv är ett smaktips.
4.Jörgen Å

Har faktiskt serverat den en gång på ett bröllop!
5.Monique

Denna får det bli idag


* = Obligatoriskt fält