
Matig och mycket smakrik sallad som kan användas som enda tillbehör till grillast kött.
Matig och mycket smakrik sallad som kan användas som enda tillbehör till grillast kött.
250 g gula körsbärstomater
250 g frysta haricots verts
1 bit kvibille gräddädel
1 stånd romansallad
1 dl solrosfrön
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar
Rosta solroskärnorna försiktigt med salt i en torr, medelvarm panna.
Tina haricots vertsen enligt anvisngar på förpackningen.
Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål.
Smula ner ädelosten.
Plocka, skiva grovt, skölj och låt salladen rinna av. Lägg i skålen. Strö över solrosfröna.
Blanda ihop crème fraiche, olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.
Vänd ner dressingen i salladen och ställ kallt i väntan på servering.