En smakrik och festlig krabbpaj. Lätt att laga även för den ovane.
Krabbpaj med ädelost
Ingredienser (4 portion)
Pajdeg
50 g smör
1 dl kesella
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning
2 burkar krabba, ca 250 g avrunnet krabbkött
1 dl hackad dill
250 g kesella
2 dl mellangrädde
3 ägg
75 g riven ädelost
½ tsk salt
½ nymald vitpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Blanda kesella, smör och mjöl.
Låt degen vila i kylen c:a 30 minuter.
Kavla degen tunt och klä en pajform (c:a 24 cm i diameter.) Nagga degen med en gaffel. Förgrädda c:a 10 minuter.
Sänk värmen till 175 grader.
Fyllning: Hacka dillen.
Mixa samman kesella, grädde, ägg och ost.
Fördela väl avrunnet krabbkött och dill över botten på pajskalet.
Häll över oststanningen.
Grädda i ugn c:a 35 minuter.