Krabbpaj med ädelost

En smakrik och festlig krabbpaj. Lätt att laga även för den ovane.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
50 g smör
1 dl kesella
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning
2 burkar krabba, ca 250 g avrunnet krabbkött
1 dl hackad dill
250 g kesella
2 dl mellangrädde
3 ägg
75 g riven ädelost
½ tsk salt
½ nymald vitpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg: Blanda kesella, smör och mjöl.

Låt degen vila i kylen c:a 30 minuter.

Kavla degen tunt och klä en pajform (c:a 24 cm i diameter.) Nagga degen med en gaffel. Förgrädda c:a 10 minuter.

Sänk värmen till 175 grader.

Fyllning: Hacka dillen.

Mixa samman kesella, grädde, ägg och ost.

Fördela väl avrunnet krabbkött och dill över botten på pajskalet.

Häll över oststanningen.

Grädda i ugn c:a 35 minuter.

Fler liknande recept