Konjakspäron med mintchokladsås

Hederlig efterätt som med fördel görs på mogna svenska päron.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4-6 päron
5 dl vatten
2 dl socker
1 dl konjak
Mintchokladsås
100 g mörk mintchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
½ dl kakao
1 dl florsocker

Tillagning

Skala päronen men låt skaften sitta kvar.

Koka upp vatten och socker i en gryta där päronen kan ligga trångt. Lägg päronen i sockerlagen. Häll i konjaken.

Småkoka tills päronen är mjuka, 15-20 minuter beroende på om sorten är mjuk eller fast.

Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten.

Koka upp och ta bort från värmen.

Låt blandningen svalna och vispa sedan i kakao och florsocker.

Servera päronen med chokladsåsen runt om.

Fler liknande recept